Vem bestämmer om vinst eller nitlott?

Läste någonstans att risken att dö på vägen till affären för att köpa en vinstlott är större än att vinna högsta vinsten. Dom argumenten räcker för att jag ska dirigera om Postkodslotteriets hundralapp till SOS Barnbyar.
Själv har jag nyligen drabbats av flera olyckor – eller var det tur? Det beror på hur man ser det. Det kändes olyckligt att bli påkörd i 70 av en dam som antagligen fipplade med mobilen och inte "såg" att jag stod blinkande stilla i körfältet i väntan på att korsa vägen. Det small utav sjutton, hon studsade in i en långtradare och hennes bil blev skit. Min bil fick en demolerad och hängande bakdel. Just då kändes det jäkligt olyckligt eftersom veckan var fullbokad med resor och jag såg en massa krångel framför mej.
Eller var det i självaste verket min lyckodag? Hon fick inte till någon fullträff som hade lett till att jag frontalkrockat med mötande trafik. Då hade min fullproppade vecka varit totalt betydelselös.

Bilen kördes till verkstad och efter lite bök fick jag hämta ut en hyrbil som jag rullat runt i under en vecka nu. Idag kommer jag ut på jobbparkeringen och ser en servicebil backa farligt nära min bil för att....ja smeka den lätt i rumpan med en fin reva som följd. Den unga grabbens kommentar var fin: "kan du köra fram bilen lite". Jag stod parkerad mot en vägg.

Tja tur eller otur, vad vet jag. Man kan alltid välja vilket öga man ska kisa med. Bara dom ger fan i min bil nu.

RSS 2.0