Kreativitet = lekstuga för vuxna

Kreativitet är ibland ett finare ord för lekstuga för vuxna. Det legitimerar att man får ligga på golvet och rita med många färger på stora ark. Vi klipper och klistrar på samma sätt som när vi var barn och klippte ur Ellos och IKEA-katalogen och skapade egna fantasivärldar. Fast vi kallar det moodboard.

Vi spånar fritt om allt mellan himmel och helvete medan vi ligger upp och ner i soffan och sprattlar med benen och tuggar i oss dalahästar av gele. Vissa skrattar, buar och klappar händerna.

Vi möblerar om, tar in ved och fårfällar, sätter på musik och tänder en datoriserad brasa via Youtube. Servetter, soyayoghurt (aldrig missa en laktosare) och en termos med hemgjord mjölkchoklad. Förtjusta springer vi runt varandra och pladdrar, flyttar kuddar och justerar. Och när dörrklockan ringer klistrar vi på en affärsmässig min. Fast det är svårt, för under den väntar vi med spänd förväntan på besökarens utrop av förtjusning, som naturligtvis kommer. Vi tänker ”välkommen till vår lektimme”, men säger ”välkommen till en kreativ workshop”.

Att dessutom få använda fina titlar som copywriter, art director, planner och creative director är nästan för bra för att vara sant. Det här är mitt jobb och jag älskar det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0